El projecte

La Divina neix d’un batec compartit que s’ha anat definint i agafant forma amb el pas dels anys i les experiències viscudes. Creiem que serà un projecte en constant i infinita creació i transformació, ja que és un projecte viu, que es nodreix de les nostres experiències i del nostre dia a dia.

Partim d’un impuls creatiu, que de fet és també l’inici de la nostra relació, ara fa gairebé 14 anys. Som el Jose i la Núria i ens vam conèixer estudiant Gràfica publicitària i Estilisme d’indumentària respectivament. D’això ja fa molt temps.
En aquests 14 anys hem creat i iniciat moltes coses tant conjuntament com per separat. I també hem experimentat amb diferents formes de viure i conviure, sempre en la recerca d’un format vital que encaixi amb els nostres principis, amb les nostres inquietuds i amb tots els dubtes que ens genera el sistema establert.

Qui som?

La Divina ara mateix és el lloc on estem construint tots aquests encaixos.

La Divina és una casa ubicada a Albons, un poble d’uns 700 habitants ubicat a 7km de l’Escala, just al límit entre el Baix i l’Alt Empordà. Un indret tocat per la tramuntana i el turisme intensiu dels estius i les èpoques vacacionals.

La Divina és casa nostra. I és un nostre extens, que a èpoques fa referència a dos, tres o sis persones. Volem viure de forma més comunitaria

La Divina és una comunitat en construcció i transformació; una comunitat de convivència, una comunitat creativa, una comunitat veïnal, i una comunitat d’aprenentatge; la Divina és un espai i també un paraigües que vol acollir coses que passen més enllà de les nostres parets.

Manifest

1.Volem crear COMUNITAT.
Creiem en una altra manera de viure i relacionar-nos, posant les persones al centre, i les relacions personals d’interconnexió, creació i cura mútua. Creiem en el valor de créixer juntes i enriquir-nos les unes de les altres. Per això més que un espai de tallers volem crear una comunitat creativa i creadora, juntament amb les persones del poble, amb les persones especialistes que fan els tallers i amb totes aquelles persones que en un moment o en molts s’acostin a conèixer la Divina i a participar d’alguna manera.

2.ART I CULTURA com a eix vertebrador, enteses des de la visió més àmplia.
Ja que l'art i la cultura donen sentit a les nostres societats i a les nostres vides i ens permeten experimentar, créixer, conectar-nos, aprendre, compartir, reflexionar, revelar-nos, i qüestionar-ho tot.

3.L’ARTESANIA ens permet un retorn als orígens.
I no parlem de formes ancestrals, parlem de tornar a l’inici per donar a les coses el valor que mereixen. És des de l’artesania que podem entendre els processos que s’amaguen darrere la creació i producció de qualsevol producte, i quan entenem i coneixem les mans que els creen, li podem donar valor. Perquè és necessari que reconnectem amb el nostre consum i ens adonem, d’una vegada, que tenim el poder de canviar les coses.

4.En paral·lel a l’era digital i al distanciament social, PROXIMITAT.
Per què ens necessitem. Per què som éssers socials i necessitem relacionar-nos i compartir i aprendre de la resta. Proximitat per a conèixer qui són i què fan els nostres veïns i veïnes, i que aquesta coneixença ens permeti crear aliances fortes, personals i econòmiques que ens ajudin a crear les societats que volem. Proximitat en el nostre consum tan diari com esporàdic: d’on ve el teu menjar? Qui fa la teva roba? D’on surt la fusta dels teus mobles? Què s’amaga darrere els teus electrodomèstics? Cal qüestionar-ho tot.

5.Intentem posar el filtre de la RESPONSABILITAT ECOLÒGICA en tot allò que fem, perquè volem viure en un món menys podrit.

6.Creem relacions de CURA amb tot el que ens envolta. Cal que ens cuidem les unes a les altres, perquè el sistema no ho farà, i per què només teixint xarxes fortes, basades en la cura mútua, en la corresponsabilitat i en el compartir podem viure d’una manera més agradable.

7.EMPODERAMENT des del treball amb les mans. Per què som capaços de fer més coses de les que creiem; fer coses amb les mans et fa sentir útil i poderosa i reforça l’autoestima.

8.Posem el FEMINISME com a eix sobre el qual construïm el nostre projecte i les nostres relacions, per què és la nostra manera d'entendre la vida; des de la lluita per l'eliminació de les desigualtats i opressions.

L'espai

La Divina és espai de treball ja que acull el taller d’Art and Seams, una marca de moda ètica i sostenible, l’estudi de disseny gràfic Estudi Caramba, que fa comunicació visual de proximitat i acull actualment projectes personals de les persones que viuen aquí i que aniran canviant amb el temps.

La Divina és un espai de creació artística i cultural, ja que tenim una programació estable de tallers i classes setmanals i de monogràfics específics de cap de setmana que fan que hi hagi un pas continuat de gent que omple l’espai de vida, experiències i coneixements diversos.

Divines Amistats

Aquestes son algunes de les persones que han passat per La Divina. Persones creadores i creatives amb inquietuds diverses, que creen aquest entramat de gent que li dona sentit al projecte.

Històries que ens inspiren

Escriu a la Bústia de La Divina, ens encantarà saber què penses, quin és el teu projecte i quines idees tens!